Pikantní telecí nudličky s fazolemi v chilli omáčce
Suroviny
- 200 g Telecí kýta
- 160 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Fazole červené v chilli omáčce
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika oranžová
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 10 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 616.2 mg
- Vláknina 6548.5 mg
- Vitamín A 6548.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou telecí kýtu nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli se stroužkem česneku pokrájíme nadrobno. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a papriky pokrájíme na proužky.
-
2
V hlubší pánvi zprudka orestujeme telecí nudličky, pak je ochutíme solí, pepřem, přidáme k nim cibuli s česnekem a společně smažíme do doby, až začne cibulka zlátnout. Pak přidáme papriky, promícháme a pod poklicí dusíme 5 minut. Pak ještě přimícháme loupaná konzervovaná rajčata, červené fazole v chilli omáčce, směs promícháme, podle chuti dosolíme, případně i dochutíme cukrem. Pod poklicí dusíme dalších 10 minut.
-
3
Na talíře rozdělíme porce masa s chilli fazolemi, zeleninou a hned servírujeme.