Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 24 ks Krevety tygří
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 514.6 mg
  • Vláknina 4729.5 mg
  • Vitamín A 4729.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, oloupanou mrkev pokrájíme na tenké kolečka a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Nakládané červené papriky v oleji osušíme a nakrájíme na proužky. Omytým krevetám odstraníme krunýře, střívko, ale ocasy jim ponecháme.

  • 2

    Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme. Do sáčku na koření vložíme bobkový list, nové koření, černý pepř a několik omytých lístků celerové natě. Sáček uzavřeme.

  • 3

    Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytou mraženou tresku, krunýře z krevet a pomalu vše vaříme 8-10 minut. Rybu s krunýři scedíme, vývar zachytíme, maso z ryby bez kůže pokrájíme na kousky.

  • 4

    V druhém hrnci si rozehřejeme olej, na něm krátce zpěníme cibuli, po 2 minutách přidáme papriku, chilli, promícháme a společně restujeme 1 minutu. Přilijeme bílé víno, promícháme a vaříme další 3 minuty. Poté přilejeme scezený rybí vývar, vložíme sáček s kořením, přimícháme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Snížíme teplotu a vaříme pomalu 15 minut. Občas polévku promícháme. Nakonec přidáme do polévky kousky rybího masa, krevety a vaříme pouze 5-6 minut. Z polévky vyjmeme sáček s kořením, zamícháme do ní pokrájenou petrželku, dochutíme solí a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu