Hovězí ragú se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina anglická
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 400 ml Víno červené
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Passata (drcená rajčata)
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Cibule
  • 10 ks Brambory
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí plec
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 2065.5 mg
  • Vláknina 22172.5 mg
  • Vitamín A 22172.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem zprudka orestujeme na oleji.

  • 3

    Mrkev a řapíky z celeru nakrájíme na kostičky. Cibule rozpůlíme (kořen seřízneme jen lehce, aby cibule držela u sebe), česnek prolisujeme.

  • 4

    Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme všechnu zeleninu a krátce orestujeme.

  • 5

    Vrátíme maso, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř.

  • 6

    Dusíme v troubě 2,5 hodiny. V polovině dušení přidáme passatu.

  • 7

    Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zredukujeme.

Komentáře k receptu