Hovězí ragú se zeleninou
Suroviny
- 150 g Slanina anglická
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 400 ml Víno červené
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Passata (drcená rajčata)
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Cibule
- 10 ks Brambory
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí plec
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 25 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 2065.5 mg
- Vláknina 22172.5 mg
- Vitamín A 22172.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem zprudka orestujeme na oleji.
-
3
Mrkev a řapíky z celeru nakrájíme na kostičky. Cibule rozpůlíme (kořen seřízneme jen lehce, aby cibule držela u sebe), česnek prolisujeme.
-
4
Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme všechnu zeleninu a krátce orestujeme.
-
5
Vrátíme maso, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř.
-
6
Dusíme v troubě 2,5 hodiny. V polovině dušení přidáme passatu.
-
7
Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zredukujeme.