Jehněčí nudličky s mandlemi
Suroviny
- 400 g Jehněčí kýta
- 120 g Sójové výhonky
- 60 g Mandle
- 60 ml Olej rostlinný
- 50 ml Víno červené
- 120 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kapie
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 79 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 1188 mg
- Vláknina 8912.6 mg
- Vitamín A 8912.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jehněčí kýty očistíme, okrájíme všechen tuk a nakrájíme na tenké plátky, které rozkrájíme na nudličky, posypeme Solamylem, osolíme a promícháme. Česnek rozdrtíme, spařené mandle oloupeme, nakrájíme na nudličky a nasucho opražíme dozlatova. Kapii očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
-
2
Na zálivku promícháme všechny suroviny a lehce zahřejeme.
-
3
V pánvi rychle osmažíme sójové výhonky s paprikou, vyjmeme děrovanou sběračkou, necháme okapat a odložíme. Do pánve dáme smažit maso ze všech stran, přidáme česnek, zarestujeme a přilijeme připravenou omáčkou a za stálého míchání povaříme. Na závěr ke směsi přidáme klíčky s paprikou, mandle a zahřejeme.