Jehněčí nudličky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Jehněčí kýta
  • 120 g Sójové výhonky
  • 60 g Mandle
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Víno červené
  • 120 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapie
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 1188 mg
  • Vláknina 8912.6 mg
  • Vitamín A 8912.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jehněčí kýty očistíme, okrájíme všechen tuk a nakrájíme na tenké plátky, které rozkrájíme na nudličky, posypeme Solamylem, osolíme a promícháme. Česnek rozdrtíme, spařené mandle oloupeme, nakrájíme na nudličky a nasucho opražíme dozlatova. Kapii očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na zálivku promícháme všechny suroviny a lehce zahřejeme.

  • 3

    V pánvi rychle osmažíme sójové výhonky s paprikou, vyjmeme děrovanou sběračkou, necháme okapat a odložíme. Do pánve dáme smažit maso ze všech stran, přidáme česnek, zarestujeme a přilijeme připravenou omáčkou a za stálého míchání povaříme. Na závěr ke směsi přidáme klíčky s paprikou, mandle a zahřejeme.

Komentáře k receptu