Jehněčí svíčková ve vinné marinádě
Suroviny
- 800 g Jehněčí maso
- 150 ml Víno červené
- 100 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Worcester
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 56.9 mg
- Vláknina 244.6 mg
- Vitamín A 244.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí svíčkovou potřeme marinádou a necháme pod fólií asi půl hodiny marinovat. Poté maso na grilu, který jsme předehřáli na střední teplotu, opékáme ze všech stran asi 8 minut. Grilované maso necháme chvilku stát a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm. Podáváme polité zbylou vinnou marinádou, kterou jsme zahřáli.
-
2
Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.