Telecí plátky s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Kerblík
  • 15 g Estragon
  • 15 g Pažitka
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 878 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 904.3 mg
  • Vláknina 2510 mg
  • Vitamín A 2510 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, polovinu másla, přiložíme plátky masa a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Plátky vyjmeme a upravíme na talíře.

  • 2

    Do pánve nalijeme víno, provaříme, přidáme zbytek másla, povaříme 2 minuty, přimícháme posekanou petrželku, kerblík, pažitku, estragon a odstavíme.

  • 3

    Plátky masa na talířích přelijeme vinnou omáčkou s bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu