Hovězí řízky s brusinkami
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 120 ml Víno červené
- 150 ml Kompot brusinkový
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 19 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 101.7 mg
- Vláknina 204.1 mg
- Vitamín A 204.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Poté vyjmeme a držíme v teple.
-
2
Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, přidáme protlak a pár vteřin smažíme. Následně vlijeme vývar a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Do omáčky vmícháme víno, kompotované brusinky, sůl, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme máslo.
-
3
Maso podáváme přelité brusinkovou omáčkou.