Plátky roštěné na víně
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Petržel kořen
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 120 ml Víno červené
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 83 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 177 mg
- Draslík 322.8 mg
- Vláknina 4311.9 mg
- Vitamín A 4311.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka.