Telecí ledvinky na madeiře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 479 mg
- Draslík 415.6 mg
- Vláknina 408.3 mg
- Vitamín A 408.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, lůj na povrchu zčásti odkrojíme a nakrájíme je na kostky. Na oleji je napolovic opečeme a vhodíme na cedník, aby krev dobře vykapala.
-
2
Na pánvi rozpustíme polovinu másla, ve kterém ledvinky dozlatova opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, do tuku na pánvi vlijeme víno a přidáme rajčatový protlak, povaříme, vrátíme ledvinky, osolíme, opepříme a vmícháme druhou polovinu másla. Už nevaříme.
-
3
Musíme pracovat velmi rychle, protože ledvinky dlouhým tepelným zpracováním snadno tvrdnou.