Vínové fazolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 35.8 mg
- Vláknina 157.2 mg
- Vitamín A 157.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé fazolové lusky (hodně tenké) očistíme, odřežeme stopky a omyjeme. Fazolky necháme okapet. Do rendlíku vložíme fazolky, přilijeme bílé víno, bobkový list a pod pokličkou je dusíme doměkka asi 10-15 minut. Když jsou měkké, přidáme sůl, pepř, cukr a rozehřáté máslo. Promícháme a podáváme.