Kuličky z kapra s dipem
Suroviny
- 400 g Kapr obecný
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 125 g Majonéza
- 20 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Ocet rýžový
- 1 kávová lžička Wasabi pasta
- 1 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
- 2 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř 4 barev
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 524.4 mg
- Vláknina 2212.9 mg
- Vitamín A 2212.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve střední míse smícháme majonézu, sojovou omáčku, mirin, ocet a pastu wasabi.
-
2
Sýr tofu položíme do utěrky a zatížíme talíři, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 60 minut odležet. Poté tofu dáme do mísy a rozdrtíme najemno, takto připravíme i kapra, který musí být bez kostí. Přidáme šalotku, jemně nastrouhaný zázvor, mirin, česnek, sójovou omáčku, mouku a barevný pepř. Vše dobře promícháme, tak aby se z těsta daly tvarovat kuličky.
-
3
Kuličky obalíme ve škrobu. Mezitím si rozpálíme pánev, na které kuličky smažíme po obou stranách asi 4 minuty. Poté je vyndáme a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Kuličky podáváme s wasabi dipem.