Pečená křepelka s portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 49 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 178.9 mg
- Draslík 780.2 mg
- Vláknina 22159 mg
- Vitamín A 22159 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme je, opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a také jeden vinný list. Svážeme dohromady potravinářskou nití.
-
2
V pekáči rozehřejeme část másla, na něm opečeme křepelky. Odlijeme přebytečný tuk a přilijeme do pekáče portské víno. Zakryjeme poklicí, pečeme přibližně 20 minut, poté křepelky vyjmeme. Zalijeme je vývarem, který vaříme, dokud nezhoustne, nakonec do omáčky vmícháme zbytek másla, ovšem už nevaříme a hned podáváme.