Pečená křepelka s portským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 120 g Slanina vepřová
  • 700 g Křepelka
  • 100 ml Víno portské
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Vinné listy
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 178.9 mg
  • Draslík 780.2 mg
  • Vláknina 22159 mg
  • Vitamín A 22159 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme je, opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a také jeden vinný list. Svážeme dohromady potravinářskou nití.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme část másla, na něm opečeme křepelky. Odlijeme přebytečný tuk a přilijeme do pekáče portské víno. Zakryjeme poklicí, pečeme přibližně 20 minut, poté křepelky vyjmeme. Zalijeme je vývarem, který vaříme, dokud nezhoustne, nakonec do omáčky vmícháme zbytek másla, ovšem už nevaříme a hned podáváme.

Komentáře k receptu