Kuřecí prsa na víně s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 31 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 143 mg
- Draslík 880.8 mg
- Vláknina 509.5 mg
- Vitamín A 509.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky nakrájíme na nudličky, lístky estragonu nasekáme nahrubo, kuřecí prsa očistíme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř.
-
2
Maso na másle osmažíme z obou stran dozlatova, poté přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vlijeme olej, přidáme šalotku a necháme ji zpěnit. Poté přilijeme vývar, víno a většinu estragonu. Za častého míchání vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Do hotové omáčky vmícháme smetanu, zbylý estragon a vložíme kuřecí prsa. Vše zahřejeme, ale už nevaříme.