Kuřecí prsa na víně s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 70 g Šalotka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1.5 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 143 mg
  • Draslík 880.8 mg
  • Vláknina 509.5 mg
  • Vitamín A 509.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky nakrájíme na nudličky, lístky estragonu nasekáme nahrubo, kuřecí prsa očistíme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř.

  • 2

    Maso na másle osmažíme z obou stran dozlatova, poté přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vlijeme olej, přidáme šalotku a necháme ji zpěnit. Poté přilijeme vývar, víno a většinu estragonu. Za častého míchání vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Do hotové omáčky vmícháme smetanu, zbylý estragon a vložíme kuřecí prsa. Vše zahřejeme, ale už nevaříme.

Komentáře k receptu