Pakambala v zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1240 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 26 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 167 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 464.9 mg
- Vláknina 1139 mg
- Vitamín A 1139 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a osušíme pakambalu. Osolíme ji a opepříme.
-
2
Opláchneme roketu a necháme ji okapat. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a vyloupeme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
-
3
Listy rokety rozložíme na pařák, Pak na ně přidáme kostičky rajčat, nadrobno nasekanou šalotku a nakonec plátky z pakambaly. Zakapeme olejem.
-
4
Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme k němu víno. Vložíme dovnitř hrnce pařák s rybou a zeleninou a 8 minut vaříme v páře. Poté vyndáme pařák a rybu naklademe na talíře. Do vývaru přidáme ještě zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec rybu přelijeme smetanovou omáčkou.