Vařené filé s chřestem
Suroviny
- 300 g Hrášek
- 800 g Filé rybí
- 800 g Chřest zelený
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 300 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 6 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 441.1 mg
- Vláknina 11407.5 mg
- Vitamín A 11407.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno. Listy bazalky otrháme, opláchneme od nečistot a přidáme k cibuli. Chřestu odkrojíme dřevnaté stonky a oloupeme ho škrabkou. Filé nakrájíme na kousky, lehce ho osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z citronu.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vývar smíchaný s vínem a cca 10 minut v něm povaříme chřest. Mezitím si nakrájíme oloupaná rajčata na kostičky. K uvařenému chřestu přidáme filé a vaříme dalších pět minut. Poté přidáme do hrnce smetanu smíchanou s moukou, cibuli, hrášek, rajčata a bazalku. Vaříme ještě dvě minuty, dochutíme solí, pepřem dle vlastní chuti a můžeme ihned podávat.