Vařené filé s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 800 g Filé rybí
  • 800 g Chřest zelený
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 6 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 441.1 mg
  • Vláknina 11407.5 mg
  • Vitamín A 11407.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno. Listy bazalky otrháme, opláchneme od nečistot a přidáme k cibuli. Chřestu odkrojíme dřevnaté stonky a oloupeme ho škrabkou. Filé nakrájíme na kousky, lehce ho osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z citronu.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vývar smíchaný s vínem a cca 10 minut v něm povaříme chřest. Mezitím si nakrájíme oloupaná rajčata na kostičky. K uvařenému chřestu přidáme filé a vaříme dalších pět minut. Poté přidáme do hrnce smetanu smíchanou s moukou, cibuli, hrášek, rajčata a bazalku. Vaříme ještě dvě minuty, dochutíme solí, pepřem dle vlastní chuti a můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu