Husí prsa pečená se slaninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 25 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 60 g Rajčata
- 200 g Slanina vepřová
- 1000 g Husí prsa
- 40 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Víno portské
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1218 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 162 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 41.5 mg
- Draslík 290.2 mg
- Vláknina 3554.8 mg
- Vitamín A 3554.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osolíme, a ovineme plátky slaniny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, kromě rajčat, která oloupeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Olej rozpálíme, maso v slanině na něm ze všech stran zprudka opečeme. Poté přendáme do pekáčku a dáme na hodinu zapékat při 180°C.
-
3
Asi po 20 minutách pečení přidáme mrkev, celer a cibuli, přilijeme portské víno a pokračujeme v pečení. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a dáme stranou, přilijeme víno bílé, vývar a chvíli povaříme. Omáčku propasírujeme skrz husté síto, dle potřeby dohustíme škrobem a přidáme nakrájená rajčata.
-
4
Maso servírujeme přelité omáčkou.