Filé ve šťovíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 828.2 mg
- Vláknina 331 mg
- Vitamín A 331 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.
-
2
Oloupeme a nasekáme šalotku.
-
3
Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.
-
4
Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.
-
5
Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.