Candát s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 440.2 mg
- Vláknina 6463 mg
- Vitamín A 6463 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, spařená, oloupaná, nadrobno narkájená rajčata, nasekaný česnek, feferonku a koření. Vše chvíli podusíme, přilijeme víno a dusíme ještě 20 minut. Podle potřeby přilijeme trochu vody.
-
2
Hotovou omáčku přecedíme a zeleninu prolisujeme.
-
3
Omyté a osušené porce candáta osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.
-
4
Opečené porce upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s dílkem omytého citronu.