Holoubata dušená na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Mrkev kořen
  • 30 g Česnek
  • 150 g Šalotka
  • 250 g Holoubata
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Rajčata
  • 1 dl Víno červené
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1021 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 175.9 mg
  • Draslík 925.1 mg
  • Vláknina 8003 mg
  • Vitamín A 8003 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme holoubata, osušíme, osolíme a opepříme. Každé naplníme 2 oloupanými šalotkami, 2 stroužky česneku, petrželí a rozmarýnem.

  • 2

    Rozpustíme ve woku máslo a osmahneme holoubata do zlatova.

  • 3

    Omyjeme a očistíme celerovou nať a mrkev, zbylé šalotky a česnek oloupeme, rajčata spaříme v horké vodě a poté je vložíme na chvíli do studené, abychom mohli lépe stáhnout slupku, nakrájíme na kostičky.

  • 4

    K holoubatům přidáme rajčatový protlak, zeleninu, osmahnemeje, přidáme červené víno, vývar a vše dusíme 30 minut. Holoubata vyjmeme a udržujeme teplá.

  • 5

    Rozmixujeme suroviny v omáčce, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu