Holoubata dušená na červeném víně
Suroviny
- 150 g Mrkev kořen
- 30 g Česnek
- 150 g Šalotka
- 250 g Holoubata
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Celer - nať
- 2 ks Rajčata
- 1 dl Víno červené
- 1 dl Vývar drůbeží
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1021 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 175.9 mg
- Draslík 925.1 mg
- Vláknina 8003 mg
- Vitamín A 8003 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme holoubata, osušíme, osolíme a opepříme. Každé naplníme 2 oloupanými šalotkami, 2 stroužky česneku, petrželí a rozmarýnem.
-
2
Rozpustíme ve woku máslo a osmahneme holoubata do zlatova.
-
3
Omyjeme a očistíme celerovou nať a mrkev, zbylé šalotky a česnek oloupeme, rajčata spaříme v horké vodě a poté je vložíme na chvíli do studené, abychom mohli lépe stáhnout slupku, nakrájíme na kostičky.
-
4
K holoubatům přidáme rajčatový protlak, zeleninu, osmahnemeje, přidáme červené víno, vývar a vše dusíme 30 minut. Holoubata vyjmeme a udržujeme teplá.
-
5
Rozmixujeme suroviny v omáčce, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.