Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách
Suroviny
- 300 g Těstoviny Tagliatelle
- 1600 g Kachna divoká
- 500 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 balení Pyré rajčatové
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Marantový škrob
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 16 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 208.1 mg
- Draslík 922.5 mg
- Vláknina 7389.7 mg
- Vitamín A 7389.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a oloupeme mrkev, pórek, celer i cibuli, vše nakrájíme na kostičky. Vykuchané a očistěné kachny omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olivový olej a kachny spolu se zeleninou na něm osmahneme. Poté vše podlijeme bílým vínem a rajčatovým pyré.
-
2
Krátce povaříme a přilijeme kachní vývar. Necháme ještě krátce projít varem, poté tlakový hrnec uzavřeme pokličkou a nastavíme na stupeň vaření. Podle velikosti kachen vaříme 20 - 25 minut.
-
3
Poté necháme hrnec odpařit a děrovanou naběračkou kachny vyjmeme. Krátce je opláchneme studenou vodou, vykostíme, maso udržujeme v teple.
-
4
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Do kachního vývaru vložíme čerstvé bylinky, povaříme do zhoustnutí. Ze zhoustlé omáčky vyjmeme bylinky, omáčku přes sítko prolisujeme a podle potřeby zahustíme marantovým škrobem.
-
5
Uvařené Tagliatelle scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. K těstovinám přidáme kachní maso, přelijeme omáčkou. Posypané fenyklovými semínky a strouhaným Parmezánem podáváme.