Skopové kočovníků
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
- 120 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 15 g Rozmarýn čerstvý
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Jalovec
- 2 dl Víno červené
- 2.5 kg Skopová kýta
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Hořčice krémžská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 85 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 7.6 mg
- Draslík 215.7 mg
- Vláknina 2148.8 mg
- Vitamín A 2148.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu očistíme, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí smíchanou s moukou, posypeme sekanou petrželkou a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přendáme do pekáče, obložíme kousky nakrájené mrkve, celeru, přidáme bobkový list, jalovec, rozmarýn, kousek másla, zalijeme vývarem a v troubě pečeme do měkka.
-
2
Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme, zalijeme červeným vínem, dokořeníme dle chuti, vložíme máslo, povaříme 5-8 minut, vrátíme maso a prohřejeme.