Hovězí pečeně na zelenině s vínem II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 355.2 mg
  • Vláknina 14056.7 mg
  • Vitamín A 14056.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, očistíme a naklepeme. Do masa uděláme otvory nožem a naplníme je směsí ze sardelové pasty, citrónové kůry a nasekaných natí.

  • 2

    Máslo rozehřejeme a takto připravené maso na něm osmažíme ze všech stran.

  • 3

    Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Mírně osmahneme, poté podlijeme a necháme péct. Dle potřeby mírně podléváme vývarem a ke konci pečení podlijeme maso vínem.

  • 4

    Šťávu zahustíme moučným máslem (kulička ze lžičky másla a mouky) a povaříme.

  • 5

    Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.

  • 6

    Částí omáčky maso polijeme a ostatní šťávu podáme v omáčníku.

Komentáře k receptu