Hovězí pečeně na zelenině s vínem II
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Pažitka
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.25 l Hovězí vývar základní
- 1 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 355.2 mg
- Vláknina 14056.7 mg
- Vitamín A 14056.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, očistíme a naklepeme. Do masa uděláme otvory nožem a naplníme je směsí ze sardelové pasty, citrónové kůry a nasekaných natí.
-
2
Máslo rozehřejeme a takto připravené maso na něm osmažíme ze všech stran.
-
3
Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Mírně osmahneme, poté podlijeme a necháme péct. Dle potřeby mírně podléváme vývarem a ke konci pečení podlijeme maso vínem.
-
4
Šťávu zahustíme moučným máslem (kulička ze lžičky másla a mouky) a povaříme.
-
5
Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.
-
6
Částí omáčky maso polijeme a ostatní šťávu podáme v omáčníku.