Pstruh na víně s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 1 kg Pstruh
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 366.1 mg
  • Draslík 932.8 mg
  • Vláknina 81 mg
  • Vitamín A 81 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je uvnitř zakapeme 2,5 lžícemi citronové šťávy, osolíme špetkou soli a necháme dvacet minut marinovat. Marinované pstruhy osolíme druhou špetkou soli na povrchu, vložíme do pekáče na polovinu rozpuštěného másla, přilijeme třetinu vína a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení pstruhy obrátíme a občas podléváme výpekem a přilijeme zbylé víno.

  • 2

    V mezičase si připravíme holandskou omáčku. Do horkého vývaru, který zahříváme na páře, vložíme 60 g másla, zašleháme žloutky, solamyl smíchaný se lžící vody a špetku soli. Šleháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté vmícháme jemně posekanou petrželovou nať a půl lžíce citronové šťávy.

Komentáře k receptu