Pstruh na víně s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 47 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 366.1 mg
- Draslík 932.8 mg
- Vláknina 81 mg
- Vitamín A 81 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je uvnitř zakapeme 2,5 lžícemi citronové šťávy, osolíme špetkou soli a necháme dvacet minut marinovat. Marinované pstruhy osolíme druhou špetkou soli na povrchu, vložíme do pekáče na polovinu rozpuštěného másla, přilijeme třetinu vína a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení pstruhy obrátíme a občas podléváme výpekem a přilijeme zbylé víno.
-
2
V mezičase si připravíme holandskou omáčku. Do horkého vývaru, který zahříváme na páře, vložíme 60 g másla, zašleháme žloutky, solamyl smíchaný se lžící vody a špetku soli. Šleháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté vmícháme jemně posekanou petrželovou nať a půl lžíce citronové šťávy.