Oháňka na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 255 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Mrkev kořen
  • 1100 g Hovězí oháňka
  • 80 ml Olej olivový
  • 1000 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar telecí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1116 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 3973.8 mg
  • Vitamín A 3973.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky, smícháme s pokrájenou cibulí a mrkví. Přidáme svazek bylin, vše zalijeme vínem a necháme zakryté fólií marinovat přes noc.

  • 2

    30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.

  • 3

    Z marinády vyjmeme bylinky, uvedeme ji k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme k masu a zelenině. Přidáme bylinky, vývar, sůl a pepř a zakryté dusíme 180 minut.

Komentáře k receptu