Vinné želé s mučenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 8.9 mg
- Vláknina 364 mg
- Vitamín A 364 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1562.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Do kastrůlku nalijeme 110 ml vína, přidáme citronovou šťávu, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou želatinu a šleháme, až se rozpustí. Necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme zbylé víno a směs necháme úplně vychladnout.
-
2
Z mučenek vydlabeme semínka a rozdělíme do sklenic. Přidáme trochu želé a necháme ztuhnout. Rozdělíme zbylé želé a dezert necháme v chladničce asi 2 hodiny.
-
3
Před podáváním můžeme ozdobit růžovými lístky.