Vinné želé s mučenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 750 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 ks Mučenka
  • 8 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 8.9 mg
  • Vláknina 364 mg
  • Vitamín A 364 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1562.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Do kastrůlku nalijeme 110 ml vína, přidáme citronovou šťávu, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou želatinu a šleháme, až se rozpustí. Necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme zbylé víno a směs necháme úplně vychladnout.

  • 2

    Z mučenek vydlabeme semínka a rozdělíme do sklenic. Přidáme trochu želé a necháme ztuhnout. Rozdělíme zbylé želé a dezert necháme v chladničce asi 2 hodiny.

  • 3

    Před podáváním můžeme ozdobit růžovými lístky.

Komentáře k receptu