Estragonová omáčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Martini bianco
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 1801.1 mg
  • Vláknina 12796.8 mg
  • Vitamín A 12796.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.3 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej a podusíme na něm nasekanou šalotku. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče a ještě krátce podusíme.

  • 2

    Poté přilijeme vývar, bílé víno a vermut, přimícháme nasekaný estragon a necháme zvolna asi 20minut vařit.

  • 3

    Zahustíme smetanou a osolíme. Dochutíme kajenským pepřem, citronovou šťávou a kari kořením.

  • 4

    Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu, podává se teplá.

Komentáře k receptu