Estragonová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 20 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 1801.1 mg
- Vláknina 12796.8 mg
- Vitamín A 12796.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.3 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej a podusíme na něm nasekanou šalotku. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče a ještě krátce podusíme.
-
2
Poté přilijeme vývar, bílé víno a vermut, přimícháme nasekaný estragon a necháme zvolna asi 20minut vařit.
-
3
Zahustíme smetanou a osolíme. Dochutíme kajenským pepřem, citronovou šťávou a kari kořením.
-
4
Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu, podává se teplá.