Holoubata v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 700 g Kapusta hlávková
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Šunka dušená
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno červené
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Holoubata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 1235.6 mg
  • Vláknina 8414.5 mg
  • Vitamín A 8414.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 223 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata omyjeme, vykucháme, srdce a játra dáme stranou. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s olejem. Pečeme při 230 °C 8 minut.

  • 2

    Cibuli a šunku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na 1/2 rozpáleného másla. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme, poté podlijeme vínem a 1/3 vývaru. Z holoubat odkrojíme prsa, ostatní maso obereme, smícháme s játry a srdíčky, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě, masovou směs zabalíme do listů a svážeme nití. Vložíme do hrnce, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme zbývající máslo a vaříme přiklopené 30 minut.

  • 3

    Plněné listy servírujeme s kousky pokrájených prsíček, přelité vyvařenou šťávou z listů a masa.

Komentáře k receptu