Fondue na savojský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb konzumní
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Sýr Gruyére
  • 6 g Solamyl - bramborový škrob
  • 200 g Sýr Comté
  • 250 ml Víno bílé
  • 30 ml Griotka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 86.8 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry pokrájíme na malé kousky a smícháme.

  • 2

    Boky nádoby na fondue potřeme česnekem, přilijeme víno a přisypeme polovinu sýru.

  • 3

    Za stálého míchání necháme rozpouštět.

  • 4

    Do rozpuštěné směsi přidáme druhou část sýru a škrob, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

  • 5

    Chléb nakrájíme na jednotlivá sousta.

  • 6

    Těsně před podáváním zamícháme do směsi třešňovici.

Komentáře k receptu