Vepřové kotlety na cidru
Suroviny
- 120 g Cibule
- 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Celer bulvový
- 200 g Žampiony čerstvé
- 150 g Jablka
- 4 g Tymián čerstvý
- 5 g Petržel - nať
- 260 g Vepřové kotlety
- 40 g Máslo čerstvé
- 0.4 ml Olej stolní
- 1000 ml Víno jablečné
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 15 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 516.9 mg
- Vláknina 4779.3 mg
- Vitamín A 4779.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.
-
3
Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.
-
4
Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.
-
5
Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.