Vepřové kotlety na cidru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Celer bulvový
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Jablka
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 5 g Petržel - nať
  • 260 g Vepřové kotlety
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.4 ml Olej stolní
  • 1000 ml Víno jablečné
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 516.9 mg
  • Vláknina 4779.3 mg
  • Vitamín A 4779.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.

  • 3

    Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.

  • 4

    Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.

  • 5

    Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu