Sýrový krém s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sýr Eidam cihla - výběr 60%
  • 300 ml Víno bílé
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 3874.1 mg
  • Vitamín A 3874.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat kastrůlek s nepřilnavýn povrchem.

  • 2

    Povrch kastrůlku pomažeme rozkrojeným česnekem, sýr nakrájíme na malé kousky. Do kastrůlku nalijeme víno, ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku a špetkou bílého pepře. Nasypeme sýr a pomalu zahříváme. Stále promícháváme metlou. Přibližně po 10 minutách se sýr rozpustí, stáhneme z ohně, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, přilijeme třešňový likér, vrátíme na oheň a pozvolna vaříme a mícháme asi 4 minuty. Kastrůlek postavíme mezi strávníky a každý si napichuje kousek pečiva a namáčí v ochuceném sýru.

Komentáře k receptu