Sýrový krém s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 38 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 58.6 mg
- Vláknina 3874.1 mg
- Vitamín A 3874.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Budeme potřebovat kastrůlek s nepřilnavýn povrchem.
-
2
Povrch kastrůlku pomažeme rozkrojeným česnekem, sýr nakrájíme na malé kousky. Do kastrůlku nalijeme víno, ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku a špetkou bílého pepře. Nasypeme sýr a pomalu zahříváme. Stále promícháváme metlou. Přibližně po 10 minutách se sýr rozpustí, stáhneme z ohně, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, přilijeme třešňový likér, vrátíme na oheň a pozvolna vaříme a mícháme asi 4 minuty. Kastrůlek postavíme mezi strávníky a každý si napichuje kousek pečiva a namáčí v ochuceném sýru.