Sicilský pistáciový řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 178.3 mg
- Draslík 817.4 mg
- Vláknina 4814 mg
- Vitamín A 4814 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí řízky rozřízneme napříč, plochou stranou paličky na maso naklepeme na hodně tenko. Pistácie umeleme nebo nasekáme na středně hrubo, polovinu nasypeme na mělký talíř. Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody. Řízky osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. Obalíme je nejprve ve vajíčku, pak v pistáciích.
-
2
Rozehřejeme nejprve pánev, pak olivový olej. Řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni 2-3 min., dáváme pozor, aby řízky příliš nezhnědly. Snížíme teplotu, dáme na pánev zbývající mleté pistácie, přilijeme víno, uvedeme do varu a asi 3 min. mírně povaříme. Ochutíme solí a pepřem a hned servírujeme.