Sicilský pistáciový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Pistácie
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Telecí kýta
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 178.3 mg
  • Draslík 817.4 mg
  • Vláknina 4814 mg
  • Vitamín A 4814 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí řízky rozřízneme napříč, plochou stranou paličky na maso naklepeme na hodně tenko. Pistácie umeleme nebo nasekáme na středně hrubo, polovinu nasypeme na mělký talíř. Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody. Řízky osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. Obalíme je nejprve ve vajíčku, pak v pistáciích.

  • 2

    Rozehřejeme nejprve pánev, pak olivový olej. Řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni 2-3 min., dáváme pozor, aby řízky příliš nezhnědly. Snížíme teplotu, dáme na pánev zbývající mleté pistácie, přilijeme víno, uvedeme do varu a asi 3 min. mírně povaříme. Ochutíme solí a pepřem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu