Řízek se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Šalotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Víno červené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 796.2 mg
  • Vláknina 1467.5 mg
  • Vitamín A 1467.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pánev rozehřejeme na silném plameni. Položíme na ní řízky a po každé straně smažíme 2-3 minuty. Vyndáme a v alobalu udržujeme teplé.

  • 2

    Na středně velkém plameni rozpustíme máslo. Podusíme na něm šalotky a česnek asi 5 minut. Přilijeme červené víno, koňak a necháme 5 minut vyvařit. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na řízky, posypeme lístky tymiánu a servírujeme.

Komentáře k receptu