Husa s kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1745 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 148 g
- Sodík 1248 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 345.5 mg
- Draslík 1735.8 mg
- Vláknina 4266.3 mg
- Vitamín A 4266.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Husu omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem. V troubě pečeme při 200 °C asi 2-3 hodiny. Občas propíchneme stehna a husu průběžně poléváme slepičím vývarem.
-
2
Kapustu očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Z pekáče odebereme asi 3-4 lžíce vypečeného husího sádla a osmažíme v něm cibuli a šunku. Přilijeme 200 ml bílého vína a 200 ml masového vývaru. Přidáme kapustu. Okořeníme solí, pepřem, muškátem a dusíme asi 30 minut.
-
3
Husu vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu zalijeme zbytkem bílého vína a masového vývaru a necháme přejít varem. Na talíře upravíme husu a kapustu, pokapeme omáčkou a podáváme.