Husa s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 50 g Šunka dušená
  • 300 ml Vývar slepičí
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2.5 kg Husa domácí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1745 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 1248 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 345.5 mg
  • Draslík 1735.8 mg
  • Vláknina 4266.3 mg
  • Vitamín A 4266.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Husu omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem. V troubě pečeme při 200 °C asi 2-3 hodiny. Občas propíchneme stehna a husu průběžně poléváme slepičím vývarem.

  • 2

    Kapustu očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Z pekáče odebereme asi 3-4 lžíce vypečeného husího sádla a osmažíme v něm cibuli a šunku. Přilijeme 200 ml bílého vína a 200 ml masového vývaru. Přidáme kapustu. Okořeníme solí, pepřem, muškátem a dusíme asi 30 minut.

  • 3

    Husu vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu zalijeme zbytkem bílého vína a masového vývaru a necháme přejít varem. Na talíře upravíme husu a kapustu, pokapeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu