Entremeses variados

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Hrozinky
  • 50 g Oříšky piniové
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Sýr Čedar
  • 250 g Lilek
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 100 ml Víno červené
  • 2 ks Avokádo
  • 16 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 2231.5 mg
  • Vláknina 20758.8 mg
  • Vitamín A 20758.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na avokádo na katalánský způsob opražíme v suché pánvi piniová semínka. Sardelové řezy podélně nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Rozmícháme ocet, sůl a pepř. Avokádo rozpůlíme, odstraníme a dužinu nakrájíme na dílky. Pokapeme je polovinou zálivky. Hrozinky dáme nabobtnat do vody, necháme okapat a avokádo posypeme. Navrch rozdělíme sardelové řezy. Přelijeme zbývající zálivkou.

  • 3

    Na plněné žampiony očistíme žampionové klobouky, otřeme je navlhčenou papírovou utěrkou a vykrojíme dřík. Klobouky podusíme na rozehřátém oleji a naplníme na kostičky nakrájenými cuketami. Osolíme a zalijeme bílým vínem. Posypeme sýrem a opékáme 4 minuty v grilu.

  • 4

    Na další předkrm očistíme cukety a nakrájíme je na plátky. Plátky prosolíme a necháme odpočinout. Potom je omyjeme a dobře osušíme. Cukety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dozlatova opečeme na rozehřátém oleji. Česnek oloupeme, nasekáme a rozdělíme na plátky cukety. Posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu