Entremeses variados
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Hrozinky
- 50 g Oříšky piniové
- 200 g Cuketa
- 200 g Sýr Čedar
- 250 g Lilek
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Petržel kudrnka
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Ocet vinný
- 100 ml Víno červené
- 2 ks Avokádo
- 16 ks Žampiony čerstvé
- 4 ks Sardelové řezy
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 45.4 mg
- Draslík 2231.5 mg
- Vláknina 20758.8 mg
- Vitamín A 20758.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na avokádo na katalánský způsob opražíme v suché pánvi piniová semínka. Sardelové řezy podélně nakrájíme na nudličky.
-
2
Rozmícháme ocet, sůl a pepř. Avokádo rozpůlíme, odstraníme a dužinu nakrájíme na dílky. Pokapeme je polovinou zálivky. Hrozinky dáme nabobtnat do vody, necháme okapat a avokádo posypeme. Navrch rozdělíme sardelové řezy. Přelijeme zbývající zálivkou.
-
3
Na plněné žampiony očistíme žampionové klobouky, otřeme je navlhčenou papírovou utěrkou a vykrojíme dřík. Klobouky podusíme na rozehřátém oleji a naplníme na kostičky nakrájenými cuketami. Osolíme a zalijeme bílým vínem. Posypeme sýrem a opékáme 4 minuty v grilu.
-
4
Na další předkrm očistíme cukety a nakrájíme je na plátky. Plátky prosolíme a necháme odpočinout. Potom je omyjeme a dobře osušíme. Cukety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dozlatova opečeme na rozehřátém oleji. Česnek oloupeme, nasekáme a rozdělíme na plátky cukety. Posypeme petrželkou.