Lovecká omáčka k vepřovým steakům
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 44 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 30.4 mg
- Vláknina 665 mg
- Vitamín A 665 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3859.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa nařežeme steaky, které osolíme a opepříme. Maso osmažíme z obou stran na másle.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Steaky dáme do pekáčku. Výpek z masa rozmícháme s portským vínem, jíškou, worčestrem, přidáme smetanu a brusinkový kompot. Omáčkou přelijeme maso a zapékáme 20-25 minut.