Tuňák v sherry marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 12 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 558.1 mg
- Vláknina 7184.5 mg
- Vitamín A 7184.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené tuňákové řezy osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji asi 3 minuty tak, aby uvnitř bylo maso růžové.
-
2
Je-li třeba, nakrájíme tuňáka na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.
-
3
Olivový olej rozmícháme se sherry a sherry octem a dochutíme solí a pepřem.
-
4
Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou šalotku na jemno nasekáme. Česnek i šalotku vmícháme do marinády.
-
5
Tuňáka přelijeme připravenou marinádou a zdobíme lístky čerstvého tymiánu. Ihned podáváme.