Mořské jazyky na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský jazyk
  • 60 g Kerblík
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 35 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1522.3 mg
  • Vláknina 6642.5 mg
  • Vitamín A 6642.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymačkáme citron a šťávu uschováme. Očistíme ryby, vykucháme, stáhneme tmavou kůži, omyjeme a osušíme. Dáme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno, přidáme snítku kerblíku, sůl, zbývající olej, čerstvě mletý pepř a citrónovou šťávu.Pekáč zakrujeme hliníkovou fólií a dáme na 10-12 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 2

    Oloupeme celer, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme vodou a dobře osušíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a plátky celeru osmažíme a přemístíme na servírovací mísu. Vytáhneme pekáč z trouby, vyjmeme ryby a položíme je na plátky celeru. Odebereme z pekáče tuk a zbytek propasírujeme sítem a ryby na míse propasírovanou směsí přelijeme. Posypeme zbývajícím omytým a nasekaným kerblíkem.

  • 4

    Hotový pokrm podáváme horký na stůl.

Komentáře k receptu