Rýnská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1226 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 54.2 mg
- Draslík 307.7 mg
- Vláknina 2485 mg
- Vitamín A 2485 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.
-
3
Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.
-
4
Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.
-
5
Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.
-
6
Vše ještě krátce podusíme.