Vepřové kotlety podle uzenářky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 0.07 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2546 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 1324.8 mg
  • Vláknina 31539.2 mg
  • Vitamín A 31539.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme po částech vínem a vývarem, osolíme, přidáme zrnka pepře a 30 minut dusíme.

  • 2

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Mírně je podlijeme a dusíme v připravené omáčce doměkka. Potom je přendáme na nahřátou mísu.

  • 3

    Omáčku procedíme, přidáme do ní nakrájené okurky, hořčici a nalijeme ji na maso.

Komentáře k receptu