Šunka po burgundsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Šunka dušená
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 123.7 mg
  • Draslík 408.5 mg
  • Vláknina 47.3 mg
  • Vitamín A 47.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Silnější plátky šunky rozložíme do zapékací mísy, ve které ji budeme také podávat.

  • 2

    V kastrole na másle osmahneme dozlatova jemně nakrájené šalotky. Přilijeme víno, ocet a necháme vyvařit asi na 3 lžíce, zahustíme smetanou, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a prolisujeme šunku. Vše dáme na 20 minut na mísu na mírný oheň, ale nevaříme.

Komentáře k receptu