Cheesecake s rumem a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Hrozinky
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr krémový
  • 60 g Cukr krupice
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 150 g Celozrnné sušenky
  • 160 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Rum
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 159.6 mg
  • Vláknina 925 mg
  • Vitamín A 925 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přípravu tohoto receptu musíme začít den před samotným pečením. Směs rozinek ( zlaté, korintky, sultánky )dáme do misky s rumem ( kořeněný rum, nebo obyčejný tmavý ) a necháme je přes noc nabobtnat.

  • 2

    Druhý den rozehřejeme troubu na 170 °C.

  • 3

    Celozrnné čokoládové sušenky nebo grahamové krekry rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem ( 75 g . Máslem vytřeme formu na pečení 12 ti malých cheesecake/muffinů a do každé prohlubně ve formě natlačíme lžíci sušenkové směsi.

  • 4

    Prošleháme ricottu a smetanový sýr ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, tmavě hnědý i bílý krupicový cukr, polovinu v rumu namočených rozinek a dvě lžíce rumu ve kterém se přes noc máčely, znovu prošleháme dohladka.

  • 5

    Rozdělíme náplň do prohlubní na sušenkový základ tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubně, protože zahříváním se zvětší objem. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.

  • 6

    Vložíme formu do rozehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud neztuhnou, kromě malých měkkých míst uprostřed. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky.

  • 7

    Připravíme rumovou omáčku. 100 g krupicového cukru a 100 g másla zahříváme v rendlíku, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 160 g smetany ke šlehání a pár minut povaříme. Odstavíme rendlík a vmícháme zbývající rum a rozinky. Hotovou omáčku necháme vychladnout.

  • 8

    Rumovou omáčku dáme do konvičky na mléko aby si ji každý mohl vychlazené cheesecaky přelít podle chuti.

Komentáře k receptu