Mandlový krém s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 90 g Mandle mleté
  • 90 g Máslo
  • 90 g Cukr moučkový
  • 9 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 9 g Rum
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 260.6 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme změknout a utřeme je ve větší míse.

  • 2

    Mandle nastrouháme a spolu s cukrem vsypeme přes husté síto na utřené máslo. Vše dobře umícháme. Do husté směsi přidáme vejce. Ručně mícháme tak dlouho, až se ingredience rovnoměrně propojí.

  • 3

    Na závěr přimícháme rum a škrob. Dobře propracujeme, mísu přikryjeme fólií a dáme vychladit do lednice.

Komentáře k receptu