Domácí kávovo - bezinkový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 2 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 158 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1092.3 mg
- Vláknina 42102.6 mg
- Vitamín A 42102.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezinky opláchneme studenou vodou, odstraníme poškozené plody. Zdravé plody dáme do hrnce, vložíme badyán, hřebíček, zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 10-15 minut.
-
2
Příprava kávy: Do hrníčku dáme instantní kávu a zalijeme ji vroucím 1 dl vody. Kávu necháme vychladnout.
-
3
Rozvařené plody ještě rozmačkáme a potom přecedíme přes řídké plátno. Čistou šťávu vlijeme opět do hrnce, přisypeme cukr a povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 10 minut. Následovně přilijeme silnou kávu a necháme vychladnout.
-
4
Do vychladlé šťávy přimícháme rum, dobře promícháme.
-
5
Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které pevně uzavřeme. Uložíme na studené místo.