Bezinko-rumové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 176 g
- Tuky 1 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 176 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 704.4 mg
- Vláknina 35175 mg
- Vitamín A 35175 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezinky dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a pomalu vaříme 15 minut. Povařené bezinky přelijeme do druhého hrnce přes plátno, které jsme připevnili kolem hrnce. Poté k čisté šťávě přimícháme cukr a pomalu vaříme, až se cukr rozpustí. Pak přidáme vanilkový cukr, skořicový cukr, 5 lžic mleté zrnkové kávy, promícháme a necháme vychladnout.
-
2
Když je tekutina chladná, přilijeme rum, promícháme, přecedíme znovu přes husté plátno a rozlijeme do čistých lahví. Víno uskladníme na chladném a tmavém místě.