Káva ze západu Indie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 128 mg
- Vláknina 3241.1 mg
- Vitamín A 3241.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Bílý rum vlijeme do vhodné nádoby, vložíme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici s muškátovým oříškem a necháme 5 minut namáčet.
-
2
Připravenou kávu rozlijeme do 4 vysokých sklenic. Přes každou sklenici položíme ležet kávové lžičky. Na každou lžičku dáme 1 kostku cukru, který přelijeme směsí z rumu a pomeranče a zápalkou zapálíme. Necháme všechno vyhořet. Když na lžičkách máme už jen modrý plamínek, lžičky vložíme do kávy.
-
3
Nakonec každou sklenici s kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.