Pečený ovocný čaj
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 128 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 354.5 mg
- Vláknina 13506.2 mg
- Vitamín A 13506.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz a borůvky přebereme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Okapané je dáme do plochého hrnce nebo menšího pekáče, zasypeme cukrem, přilijeme rum, přidáme skořici a na ohni necháme za stálého míchání zkaramelizovat, až se odpaří voda a zůstane jen hustá šťáva.
-
2
Horkou šťávu přelijeme do menších uzavíratelných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháne pomalu vychladnout.