Višně naložené v medu s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2 kg Med včelí
  • 3 kg Višně
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 415.4 mg
  • Vláknina 6933.3 mg
  • Vitamín A 6933.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Med nalijeme do větší pánve a rozehřejeme. Přisypeme višně a krátce povaříme. Pěnu vytvořenou na povrchu průběžně sebereme. Poté ovoce vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do čistých sklenic.

  • 3

    Med ještě krátce povaříme a horkým přelijeme višně. Do každé sklenice přidáme trochu rumu, ihned zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu