Broskvový džem ochucený rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 255.2 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé broskve omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a vložíme do hrnce. Zvolna podusíme doměkka. Poté prolisujeme, znovu povaříme, přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí.
-
2
Přilijeme rum dle chuti, promícháme a rozdělíme do skleniček. Po vychladnutí zavíčkujeme a uchováme na studeném a temném místě.