Broskve naložené s medem a rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 250 g Med včelí
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Broskve
  • 8 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 584.6 mg
  • Vláknina 9100 mg
  • Vitamín A 9100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé, ale tvrdé broskve spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic. Ve vodě rozmícháme cukr s medem a povaříme.

  • 2

    Vychladlým roztokem zalijeme broskve. Několik pecek oloupeme a rozdrtíme. Do každé sklenice přidáme část a přilijeme 2 lžíce rumu. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu