Broskve naložené s medem a rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 584.6 mg
- Vláknina 9100 mg
- Vitamín A 9100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé, ale tvrdé broskve spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic. Ve vodě rozmícháme cukr s medem a povaříme.
-
2
Vychladlým roztokem zalijeme broskve. Několik pecek oloupeme a rozdrtíme. Do každé sklenice přidáme část a přilijeme 2 lžíce rumu. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.