Rumové tašky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 200 g Povidla švestková
  • 50 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 0.5 dl Rum
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 1033.9 mg
  • Vláknina 15360 mg
  • Vitamín A 15360 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory se slupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Studené nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, vsypeme mouku, vlijeme rum.

  • 2

    Těsto promícháme, vyklopíme na moukou vysypaný vál. Rukama prohněteme, vypracujeme tuhé těsto. Válečkem rozválíme plát, který nakrájíme na čtverce. Do každého položíme lžičku povidel a prsty slepíme konce.

  • 3

    Do hrnce nalijeme vodu a do vařící vody dáme připravené taštičky. Vaříme asi 8 minut, hotové jsou, jakmile vyplavou na hladinu.

  • 4

    Uvařené scedíme, naporcujeme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, mletými ořechy, polijeme rozpuštěným máslem a taštičky podáváme.

Komentáře k receptu